Kategori: Lucie Katrine Sunde-Eidem

Lucie Katrine er HR-direktør, EiendomsMegler1 Midt-Norge. Hun har jobbet med rekruttering og lederutvikling i offentlig og privat sektor. Hun har studert organisasjonspsykologi og HR-ledelse ved NTNU.

Medarbeiderdrevet innovasjon i praksis

av Lucie Katrine Sunde-Eidem og Vegard Kristensen i Eiendommegler 1 Midt-Norge.  

 

Eiendomsmeglerbransjen er en av mange bransjer som spås en utfordrende fremtid dersom tradisjonelle forretningsmodeller ikke fornyer seg. Selv om bransjen vil gjennomgå omfattende digitale endringer, handler sprengkraften i disruptiv innovasjon minst like mye om endring av menneskelig adferd og profesjonelle medarbeiderskap som selve teknologien. Økt prissensitivitet hos forbruker, fallende marginer, automatisering, selvbetjeningsløsninger og tilbudsoverskudd av både meglere og meglerforetak skaper en skjerpet konkurranse. For å ha livets rett må en jobbe med kontinuerlig forbedring, effektivisering og eliminering av sløsing.… Les mer!

Profesjonelle medarbeiderskap

Vi har lenge hørt om viktigheten av profesjonelle lederskap, men fremover vil vi også få behov for å snakke om «profesjonelle medarbeiderskap». For selv om roboter er på full fart inn i arbeidslivet og ny teknologi setter tradisjonelle forretningsmodeller på prøve, er det heldigvis fortsatt sider ved oss mennesker utviklingen ikke vil klare seg uten.  Disse vil bli verdifulle i fremtidens arbeidsmarked og dette er ditt varige konkurransefortrinn. Og vi må selv ta ansvar for å utvikle og dyrke dem. Men hvilke egenskaper er det snakk om – og hva innebærer det?… Les mer!

Arbeidsglede kommer ikke av seg selv

Roboter og ny avansert teknologi vil i de neste årene ta en stadig større del av de tradisjonelle menneskeløste arbeidsoppgavene, men en ting vil aldri løses av en robot – og det er vår evne til å bygge og utvikle gode relasjoner. Gode karakterer er vel og bra, men relasjonskompetanse, mål og tilpasningsdyktighet er viktigere enn noensinne.

«Det er relasjoner som er grunnen til at vi er her. Det er det som gir livene våre mål og mening. Det er det livene våre handler om.»Les mer!

Fra sølvskje til forpliktende samspill

Farfaren min jobbet ved rullebåndet til Nidar sjokoladefabrikk. Han fikk en sølvskje for hvert år uten fravær. Jeg teller nesten 50 sølvskjeer i skrinet jeg arvet fra han. Jeg tror ikke farfar tenkte mye på hva som inspirerte han da han gikk på jobb hver morgen i 50 år. Jeg tror heller ikke han reflekterte mye rundt transaksjonsledelse og transformasjonsledelse. Han trengte ikke det. Han hadde mer enn nok med å tenke på viktigheten av å ha en stabil jobb og en grei inntjening.… Les mer!

Det er bedre med ett seminar i hodet enn ti på høyfjellet

Den tidligere fylkesrådmannen Matz Sandman var ikke bare en engasjert Arbeiderpartipolitiker, han var også en intellektuell ordsmed. Sandman sa at det er bedre med ett seminar i hodet enn ti på høyfjellet. I dag er vi på kontinuerlig jakt etter utvikling. Heldigvis, kan man kanskje si – for utvikling bringer oss videre. Men hva forventer vi når vi sier at vi er opptatt av gode utviklingsmuligheter på arbeidsplassen? Må alle ta en ny erfaringsbasert master? Delta på kurs? Reise på fuktige høyfjellsseminarer eller finnes det andre utviklingsmuligheter?… Les mer!

Ros det du vil se mer av – det er det eneste som hjelper!

Da jeg skulle lære mitt yngste barn å slutte med bleie for å gå på toalett ble jeg litt utålmodig når raske resultater uteble. Skulle jeg friste med Kaptein Sabeltanns skute eller fantes det andre råd for å fremskynde barnets motivasjon til å droppe pampersen. Daværende kollega og professor i barnepsykologi Karl Jacobsen visste råd. Det eneste som hjelper er positiv forsterkning – ros det du vil se mer av sa han. Og det skulle vise seg at professoren hadde rett.… Les mer!