Skrevet av redaksjonen

Bak (f.v): Hans F. Sunde, Per H. H. Larsen, Are Malvik, Adrian Vestøl, Philip L. Jackson.
Forran (f.v): Kine-Louise N. F. Jacobsen, Hege K. N. Dahlen, Amalie F. Kalvå, Synne H. Heldal

Forhåpentligvis begynner semesteret å nærme seg slutten og endelig kan du si deg ferdig med eksamensperioden for denne gang. Vi har nok en gang en hel del prosjekter på gang som vi gleder oss til å dele med dere i løpet av 2020. Inntil videre ønsker vi å oppsummere høstens høydepunkter.

I år har vi for første gang publisert kun to, fremfor tre, trykte utgaver og mer enn halvert prisen. Og dette med stor suksess! Høstens utgave med tema (vrang)forestillinger ble godt mottatt av både nye og gamle abonnenter og kjøpere. Med tekster slik som hvorvidt religionen har en plass i terapirommet, hvorfor tro på personlig vekst ikke er viktig, poenget med fornuft og følelser og den feilaktige forestillingen om det ekstroverte idealet i arbeidslivet; håper vi våre lesere fikk et litt annet perspektiv på forestillinger fra både et normal- og patologisk perspektiv. Tusen takk til alle dere som har kjøpt utgaven! Vi håper det ble interessant lesing.

Dette semesteret har samtlige av våre redaksjonsmedlemmer holdt PsykoAktiv foredrag. Vår ferske redaktør Hege Kristine snakket om hvorfor menneskerettigheter og psykologi er vesentlig for å sikre tverrfaglig bistand til asylsøkere som har vært utsatt for tortur og andre grusomme menneskelige handlinger. Økonomiansvarlig Adrian fortalte om hvordan følelser, relasjoner og tid blir logisk ved bruk av hverdagsmetaforer. Deretter snakket layoutansvarlig Philip om hvordan tabu tema er stadig i endring og hvordan dette definerer hvordan vi forstår oss selv og andre. Sistemann ut var skribent Per Helge om hvordan illusjoner skaper hindringer for forståelse av psykologi og hvorfor vi har et behov for psykologisk metateori. Med dette har nå 50% av dagens redaksjon holdt et PsykoAktiv foredrag. Dette kan anbefales til alle som ønsker seg en faglig, og personlig, utfordring i løpet av studietiden sin!

I høst har vi hatt den glede av å bli bedre kjent med vår nye webansvarlig: Kine-Louise. I tillegg kom vår etterlengtede skribent Amalie tilbake i redaksjonen etter utvekslingsåret sitt i New Zealand. I januar takker layoutmedarbeider Anna for seg etter 2,5 år med iherdig og dyktig innsats for tidsskriftet både innen markedsføring og layout. Og vil du bli en del av redaksjonen? Ikke nøl med å ta kontakt med oss! Vi er stadig på jakt etter nye medlemmer.

I januar lanserer vi et spenstig prøveprosjekt i samarbeid med Psykolosjens redaksjon- Synapsen. Følg med på vår Facebook side og Instagram konto for å få det hele med deg!

Vi er allerede godt i gang med planlegging av neste utgave med tema: «ung og lovende?». Er vi egentlig ung og lovende- som nyutdannet, som voksen, som idrettsutøver, som oppvokst i et høyst digitalisert samfunn? Ønsker du å bidra er innleveringsfristen for bidrag til vårens utgave den 27. januar.

Vi i Psykologisk Tidsskrift ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!