Skrevet av: redaksjonen

Fra venstre: Per Helge H. Larsen, Adrian Vestøl, Andreas L. Massey, Valdemar K. Olsen, Tiffany Lussier, Hans Fredrik Sunde, Allin Timmansvik og Are Malvik. Merk! Ikke alle redaksjonsmedlemene er tilstedet på bildet.

Fra venstre: Per Helge H. Larsen, Adrian Vestøl, Andreas L. Massey, Valdemar K. Olsen, Tiffany Lussier, Hans Fredrik Sunde, Allin Timmansvik og Are Malvik. Merk! Ikke alle redaksjonsmedlemene er tilstedet på bildet.

Forhåpentligvis begynner du å bli ferdig med eksamensperioden og er klar for en velfortjent ferie med familie og venner. Vi håper at eksamensperioden ikke har vært for stressende, til tross for at stress kan være positivt. Vi har masse spennende planer for det kommende året som vi gleder oss til å dele med våre lesere.

Julen er også en flott tid for å oppsummere året. I år har vi utgitt tre utgaver som alle har sitt eget særpreg. Vi startet året med å la kjærligheten blomstre med mange spennende tekster om Amors psykologi. Nummeret var også illustrert med mange fine tegninger av Rikke Øren, Tonje Hasle Thomassen og Thea Emilie Storvand. I samarbeid med Psykologidagene 2018 arrangerte vi i mars en debatt om et tabubelagte og omdiskutert tema: pedofili, med utgangspunkt i ett av årets mest leste debattinnlegg av psykologspesialist Svein Øverland. Senere på våren tok vi en titt på språket i årets andre utgave, hvor blant annet våre redaksjonsmedlemmer Ida Skar og Synne Horten Heldal skrev en ufullstendig guide til språkets påvirkningskraft, studentene fikk noen tips til eksamensperioden av professor Audrey van der Meer og vi intervjuet Karen Bauer om krisen i fremmedsspråkundervisningen. Over sommeren tok vi farvel med gamle og ønsket velkommen til nye engasjerte redaksjonsmedlemmer. Dette lover godt for året som kommer.

I år har vi også hatt et stort antall bidrag fra studenter både på nett og i våre trykte utgaver. For eksempel har vi fått inn mange bokanmeldelser. Vi håper at dette er en av de trendene som fortsetter i 2019!

Og skulle du trenge mer lesestoff til julen er det bare å ta en titt på de mange interessante, men kritiske tekstene i årets siste utgave, om fagkritikk, hvor vi spurte studenter og fagfolk hva som er galt med psykologien i dag, og hva vi kan gjøre med det. For å få en smakebit av dette kan du lese en kronikk vi skrev om det på psykologisk.no

Over jul takker Hans Fredrik Sunde for seg etter nesten to år som redaktør. Det er trist å se ham gå. Han gir stafettpinnen videre til Tiffany Lussier. Første punkt på dagsorden for henne blir å begynne arbeidet med vårens utgave om hukommelse, som lover å være en interessant utgave med artikler fra både fagfolk og studenter. Ta gjerne kontakt hvis du ønsker å skrive for oss. Vi er et tidsskrift av og for studenter, og du er derfor hjertelig velkommen til å skrive for oss uansett hvor langt du har kommet i psykologiutdanningen din. Teamet vårt vil hjelpe deg med korrigeringer og redigering ved behov. Fristen for innlevering til hukommelsesutgaven er den 14. februar. Vi vil også minne om at vi når som helst tar imot artikler, essay, og bokanmeldelser om andre tema til publisering på vår nettside.

Vi i Psykologisk Tidsskrift ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!