Intervju med Steffen André Fagerbakk og Silje Helen Sørhøy
Skrevet av Synne Horten Heldal

Lederne av Psykologidagen 2017, Silje Helen Sørhøy og Steffen André Fagerbakk

Lederne av Psykologidagen 2017, Silje Helen Sørhøy og Steffen André Fagerbakk

Hva er Psykologidagene?

– Psykologidagene er et årlig, non-profit arrangement ved Institutt for psykologi, som ble arrangert for første gang i 2010. Arrangementet initieres av Psykologisk Fagutvalg og gjennomføres utelukkende av frivillige psykologistudenter. Arrangementet er åpent for alle, både studenter og ikke-studenter. Målet er å presentere et håndplukket utvalg fra fagfeltet, samt åpne opp for å tenke annerledes rundt psykologien og dens rolle i samfunnet. Psykologidagen er også en mulighet for studenter til å samles på tvers av alle retninger ved Institutt for psykologi. Målet vårt med Psykologidagen 2017 var å styrke fagmiljøet innen psykologi i Trondheim. Vi ville skape et arrangement som kunne inspirere, provosere og skape diskusjon.

Hva har vært det mest minneverdige øyeblikket under årets arrangement?

– Det mest minneverdige øyeblikket for oss i PD-gjengen var nok da Adrian Lund fikk stående applaus fra en fullsatt sal på D15. Samtidig har tilbakemeldingene fra publikum vært at de fleste studentene har hatt minneverdige opplevelser under mange av foredragene på årets arrangement. Vi kan særlig trekke fram da mentalist og tankeleser Vidar Hansen forbløffet storsalen på Frimurerlogen. Vi har merket mye diskusjon og muligens litt provokasjon som respons til at Vidar rundlurte oss alle!

Hvilke utfordringer har dere møtt og hva har dere lært av å arrangere Psykologidagene?

– Vår største utfordring har nok vært å få tiden til å strekke til. Vi ble etablert ganske sent i dette prosjektet, og vi hadde mindre tid enn vanlig til å få Psykologidagen i boks. Det har gjort at vi har måttet gjort ting i siste liten og det har vært nødvendig med kjappe avgjørelser. Det var selvfølgelig også en utfordring å ha ansvaret for et stort arrangement i seg selv, men det er også gjennom denne utfordringen vi har fått mest lærdom. Vi har fått mye erfaring med lederskap, organisering, team-building og økonomi, og disse erfaringene ser vi også på som gode å ha med seg videre i livet.

Hvorfor burde man bli med som frivillig på Psykologidagen til neste år?

– Du burde bli med på Psykologidagen fordi det er kjempegøy og veldig lærerikt. Som frivillig på Psykologidagen har du mulighet til å påvirke fokusområde og innholdet på dagen. Du har med andre ord muligheten til å fremme de temaene du interesserer deg for og ønsker å gi mer fokus på enn det som kanskje gis i ordinær undervisning. I tillegg vil du bli kjent med nye mennesker gjennom et sosialt fellesskap med andre studenter med samme interesser. De erfaringene du får som frivillig på Psykologidagen kan du også skrive på CVen!

Er du interessert i å delta i arbeidet med Psykologidagen 2018? Send en søknad til psyfu@svt.ntnu.no!