Skrevet av: redaksjonen

 

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og hva er vel bedre enn å ha tid til å fordype seg i en god bok, la tankene vandre i takt med en podcast eller bli oppslukt av en ny serie på Netflix? Her gir redaksjonen deg sine beste anbefalinger. Vi garanterer at du vil finne noe for enhver smak! 

 

Psyklubben | Lyssna här | Poddtoppen.sePsyklubben- reflektert ikke opplyst 

Obligatorisk anbefaling! Du finner oss på Spotify: https://open.spotify.com/show/1aGFjNQJClR489C1PXhCUL?si=_CuMXdg3S1eF7hcNVzjD0w

 

 

 

Lørdagsrådet – Podcast – PodtailLørdagsrådet på P3 

Behov for å glemme dine egne problemer eller bli oppslukt av andres? Da er denne podcasten noe for deg! Hver lørdag samles en trio med kjente stemmer sammen med P3s Line Nervik for å drodle rundt lytternes små og store problemer. Om ikke annet får man innsikt i «hobby-psykologers» tankerekker, og kanskje du til og med plukker opp ett og annet råd på veien selv. 

 

 

Rekommandert – Podcast – Podtail

Rekommandert

En podcast av Kristopher Schau hvor han spør ut en rekke eksperter om alt mellom himmel og jord. Altså, absolutt alt mellom himmel og jord. Eksempelvis handlet en episode om peniser hos insekter og i dyreverden generelt. Der er det mye rart. Det er bare å finne tema man er interessert i og bli opplyst. For eksempel om peniser.

 

 

Science Salon—A Podcast of Skeptic Magazine – Podcast – PodtailScience Salon

I denne podcast-serien intervjuer Michael Shermer forfattere av nye non-fiction-bøker. Den lar deg høre mange interessante folk snakke om mange interessante tema, og i ny og ne oppdager man en ny bok man bare må lese. 

 

 

 

The Dissenter – Podcast – PodtailThe Dissenter

Ricardo Lopes leverer interessante intervju med kjente og mindre kjente forskere innenfor psykologi, filosofi og biologi. Så interessante at man glemmer den tykke aksenten hans. Noen navn fra pensum du har merket deg? Ricardo har sikkert intervjuet dem. Her finner du sinns-utvidende ideer gjort tilgjengelig mens du tar oppvasken, fra folk som Noam Chomsky, Peter Singer, David Buss, Leda Cosmides, Steven Pinker, Robert Sapolsky, Robert Plomin, og mange flere. Det podcasten gjør best er å løfte mindre kjente men, vel så interessante forskere opp og frem. Kom for toppforskerne, bli for de skjulte perlene.

Friminutt med Herman og Mikkel

Lite psykologirelatert men, veldig god og humoristisk underholdning til de gangene man vil ha litt pause og en god latter. Denne podcasten ble fort en av Norges mest populære podcaster, og det er ikke uten grunn. Mange ulike tema, mye humor og artigheter gjør dette til en veldig lett podcast å høre på, samtidig som at man ikke trenger stoppe og spole tilbake dersom man zoner ut i blandt. 

 

 

Discover the 10 Best Learning PodcastsYou are not so smart 

Her er en podcast med fantastisk mange temaer, og en tydelig vitenskapelig vinkling. Den tar for seg en stor bredde, intervjuer ledende eksperter innen feltene og er ikke redd for å gå tilbake og gjøre et stort nummer ut av det- om vitenskapen endrer seg, og det som er sagt tidligere ikke lenger stemmer.. Man bør alltid være kritisk, og lytte til kritikerne. Her finner du en del av dem.

 

 

WTF with Marc Maron - WikipediaWTF med Marc Maron 

Maron gjennomfører intervjuer på en fantastisk nær og god måte. Her finner du både lette og tunge temaer om hverandre, alltid interessant og underholdene, noen ganger øyeåpnende og andre ganger irriterende. 

 

 

 

Philosophize This! on acastPhilosophize This med Stephen West 

Denne podcasten tar for seg filosofiske retninger og tenkere gjennom århundrene. Om du vil forstå de forskjellige perspektivene som har vært med på å forme vitenskapsfilosofien som vi kjenner den idag, og dermed få et bedre grunnlag for å være kritisk og bli en god forsker – er dette podcasten for deg. Anbefales! (Spesielt om du trenger litt hjelp med kvalitativ metode eller psykologiens historie).