Skrevet av: redaksjonen

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og hva er vel bedre enn å ha tid til å fordype seg i en god bok, la tankene vandre i takt med en podcast eller bli oppslukt av en ny serie på Netflix? Her gir redaksjonen deg sine beste anbefalinger. Vi garanterer at du vil finne noe for enhver smak!  

TV-Serier: 

Another Episode of Netflix's Hit Tiger King is ComingTiger King

Det er en god grunn til at denne dokumentaren er så populær. En samling med mer skrudde folk skal man lete lenge etter! Bare å finne diagnosemanualen og stille diagnoser. Man får ikke servert alle svarene på et sølvfat heller, derfor er det mye som ulmer mens man ser på. Selv kjente jeg (Are) veldig sympati med hovedpersonen, selv om han er en drittsekk.

The Fresh Prince of Bel AirThe Fresh Prince of Bel-Air | Flixfilmer

An oldie, but goodie- selv om siste episode ble sendt i 1996 er det utvilsomt en veldig god serie i 2020! Tidløs humor og perfekt «bakgrunnsstøy». Personlig har jeg (Kine) alltid to typer serier på listen min: den du må følge med på, og de du kan både følge med på men også ha i bakgrunnen mens du gjør alt mulig annet. «The Fresh Prince of Bel Air» er definitivt av den siste. Det er korte episoder og du trenger ikke få med deg alt for å henge med videre i serien. Perfekt i eksamenstiden.

The Mind Explained The Mind, Explained | Flixfilmer

Denne serien er en miniserie fra Netflix. Det finnes flere «utgaver» av denne serien som omhandler andre temaer som sex, coronavirus og pirater. «The Mind explained» på sin side handler om hjernen. Serien inneholder 5 doku-episoder om hukommelse, angst, drømmer, tilstedeværelse og psykedeliske stoffer. Temaene er forklart på en veldig lett-forståelig måte, og er gode for å få en grunnleggende forståelse av temaene. De tar noen få dypdykk i tema, men ikke nok til at du ikke sitter igjen med spørsmål. Dette er også en dokumentarserie skapt for underholdning, og her gjør Netflix det veldig bra. Men, dersom du vil lære mer om disse temaene er nok disse seriene bedre for å motivere deg til å sette deg mer inn i tema enn de er å lære deg om de. Anbefaler episodene om psykedeliske stoffer og om drømmer.

Heftige husHeftige hus (2019) - Netflix | Flixable

Atter en serie fra Netflix. Dette er en britisk mini-dokumentar-serie med Caroline Quentin og Piers Taylor. I denne doku-serien reiser Caroline og Piers rundt i verden og ser på «Heftige Hus». Dersom arkitektur fascinerer deg, om du liker å drømme om ditt fremtidige hus eller bare liker å drømme deg bort generelt er denne serien god. Et pluss til denne serien er at du ikke trenger å se på alle episodene, og du kan velge hvilke episoder etter hvilke land de besøker. Anbefaler episoden fra Norge fra Sesong 2 del B, og Ved Kysten fra Sesong 1. 

Watch The Act - Season 1 | Prime Video

The Act

Denne serien er en dramatisert versjon av historien om Gypsy Rose og Dee Dee Blanchard. Serien og historien er så absurd at det er vanskelig å ta innover seg at den er fra virkeligheten. Gypsy Rose bor alene med moren i Missouri i et hjem de fikk donert fra en veldedig organisasjon. De får mye oppmerksomhet for sykdomshistorien til Gypsy. Hun sitter nemlig i rullestol, har diabetes, er dødelig allergisk til sukker, trenger sondemat, er mentalt utviklingshemmet med mer. Det er ikke før moren til Gypsy blir funnet drept at sannheten kommer ut: Gypsy er mange år eldre enn det som er kjent, trenger ikke medisiner for å overleve, ei heller rullestol. Denne serien finner du på HBO.

ExitNRK TV – Exit

Dersom du ikke har sett NRKs «Exit» enda er dette en «friendly-reminder» om at det ikke er for sent! Denne ble omtalt som en skandale-serie når den kom i fjor høst, og den skal tydeligvis være et innblikk i Oslos finansverden. Jeg så serien et par dager etter den kom ut,  men har enda vanskeligheter for å tro på at slike ting skjer i virkeligheten… og i Norge. NRK har bekreftet en Sesong 2 og den er allerede under innspilling. Så, dersom du ikke har sett Exit allerede anbefales det. 

CommunityAmazon.com: Watch Community Season 1 | Prime Video

Mange sesonger med enkel, god stemning og humor – om du trenger noe for å lure tankene vekk fra eksamen, karantene og bare vil ta en liten pause? Dette kan være serien for deg. Vi følger en vennegjeng med voksne folk som går på community college i USA. Serien varierer vilt i tema, form, og budsjett – men, er alltid morsom. Finnes på Netflix nå!

For å avslutte denne «serien» med anbefalinger har vi i redaksjonen kommet opp med en liste med tips til hvordan å takle tilværelsen om sommeren og nå under COVID-19 pandemien:

 • Drikk vann.
 • Våkne til nesten samme tid hver dag, og gjør de viktigste tingene på morgenen. 
 • Spist variert og sunt, vær i litt fysisk aktivitet, og få nok søvn.
 • Ikke la deg villede av pseudo-dyp bullshit!
 • Bruk solfaktor hver dag etter fuktighetskrem! Det er mye lettere å forebygge rynker enn å behandle de 😉 
 • Når du jobber hjemmefra, sett av egne områder for jobb og fritid.
 • I vår nåværende unntakstilstand- gi deg selv lov til å ta flere pauser enn ellers. 
 • Vis deg selv samme empati og respekt du ville gitt andre i din situasjon. 
 • Stopp opp, pust, og anerkjenn at du ikke er alene om å slite, og ikke kan forvente å få gjort like mye som ellers. 
 • Om du bor med andre: Finn måter å koordinere dagene på- sett av tid til jobb, og til sosialisering. Gi hverandre rom. 
 • Vær snill med deg selv 🙂 

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god sommer!