Skrevet av redaksjonen

Vårens semester nærmer seg slutten og de fleste av oss går inn i eksamensperioden som en siste innspurt før sommerferien. I den anledning ønsker redaksjonen å belyse noen av semesterets høydepunkter.

Dette semesteret har vi fått en ny redaktør. Tiffany har staket ut kursen og gjort en flott jobb så langt. Samtidig som vi har utarbeidet vårens utgave, har vi også lagd oss en del planer for tiden fremover og vi går dermed en spennende høst i møte. Vi har også fått et nytt redaksjonsmedlem- Eline er nå en av to markedsføringsansvarlige. Samtidig gleder vi oss til å få tilbake Amalie, etter 1. års utveksling i New Zealand, og Miriam, etter et semester i Nederland.

Og, vi er stadig på jakt etter nye redaksjonsmedlemmer- psykologistudenter med engasjement og interesse for faglig formidling! For øyeblikket søker vi flere skribenter til neste semester og kanskje det blir nettopp deg? Du trenger ikke å kunne mestre akademisk skriving med en gang, for vi hjelper deg godt på vei. Vårt eneste krav er at man skriver minimum en tekst per semester (uavhengig av stilart på min. 500 ord enten til en trykt utgave eller på nett). Og er du psykologistudent og kan «Access» eller «InDesign» eller er glad i tegning – vennligst ta kontakt med oss.  Eller er du bare nysgjerrig på hvem redaksjonen består av? Klikk deg inn her for mer informasjon.

I samarbeid med Psykologidagene (PD) utarbeidet vi en arbeidsgruppe hvorav Philip, Anna og Hege Kristine aktivt bidro til å organisere årets paneldebatt sammen med Erlend og Jonas fra PD. Årets tema har stor aktualitet og ble godt mottatt av både publikum og paneldeltagere. Vi mottok massevis av spørsmål fra publikum, noe som viser til både et stort engasjement rundt dette tema og en interesse for slike arrangement. Vi håper å få til et lignende samarbeid igjen neste år. Og, det vil trolig komme en tekst om dette fra noen av redaksjonens skribenter i snar fremtid.

Denne våren har vi også tatt kontakt med alle studentorganisasjonene på IPS i et forsøk på å etablere et bedre samarbeid på tvers av organisasjonene. Det er mange aktive organisasjoner på instituttet, men alle driver med hvert sitt. Støttehjulet skrev derfor en tekst om «Fra teori til praksis- verv som en del av utdanningen» og Åsne Hella fra Psykologidagene skrev en artikkel om «Hvis klima er så viktig, hvorfor gjør vi så lite?». Vi håper flere studentorganisasjoner ved IPS ønsker å formidle mer av sitt engasjement, arbeid og arrangement sammen med oss i PT neste semester også.

I løpet av mørketiden har mange tatt fatt på å lese en del bøker også utenfor pensum. Vi har derfor mottatt flere bokanmeldelser dette semesteret derav Marielle Bjørkheims anmeldelse og refleksjoner rundt «Det kliniske intervjuet», Oda Nissens anmeldelse om bruk av samtaleterapi i atferdsendring,  Adrians «IQ er viktig. Men, hva betyr det?» og Hans Fredriks «Enda flere bøker du bør lese» liste. Vi ønsker gjerne å få inn flere tekster, slik at vi kan formidle mer av de mange gode refleksjonene og ideene til studentene både på nett og i våre trykte utgaver. Ønsker du lese tips eller er du kanskje en av våre neste anmeldere? Klikk deg inn her eller sjekk vår Instagram profil for tips og mer informasjon.

Vi har nå fått en ny og redusert pris. Dette for å kunne spre mer av tidsskriftets glade budskap blant studentene, uten å la det påvirke produksjonskvaliteten. Foreløpig har dette gitt et positivt resultat og vi ser at flere lar seg friste av både nye og eldre tidsskrifter. Og ikke glem å få med deg vårens utgave om hukommelse hvor layoutansvarlig Philip tegnet det flotte forsidebildet.

Vi i PT ønsker alle masse lykke til med eksamen og en riktig god sommer!